Linzensoep

Toen ik een paar weken geleden linzensoep wilde maken voor de “buurt”, vroeg ik tijdens mijn inkopen bij Ozen, aan Hatice hoe ik ook al weer linzensoep moest maken. Ik had natuurlijk al wat recepten van linzensoep bekeken op verschillende sites maar er gaat niets boven een “live” uitleg van een Turkse, die als geen ander weet hoe je linzensoep maakt! Ze gaf het recept en ik probeerde het te onthouden om het thuis precies zo te gaan maken. Ik vertelde haar ook dat ik voor de buurt kookte en ze vroeg wanneer ik de soep ging maken, want ze wilde wel even helpen! Daar was ik zo van onder de indruk, dat iemand dat zo aanbood (helaas moest ze werken die dag)!

In ieder geval heb ik Hatice mijn soep gebracht in de winkel en haar om een eerlijke mening gevraagd. De soep was veel te dik maar de smaak was erg goed zei ze. “Kom je volgende week weer, dan laat ik je mijn linzensoep proeven?”, vroeg ze. Lang verhaal kort…….de linzensoep van Hatice was heerlijk (veel beter natuurlijk dan die van mij!).

Gisteren kwam ik het bakje weer terugbrengen waar haar soep in had gezeten en bracht haar mijn kikkerertwensoep. We gaan vast nog heel veel recepten uitwisselen aan elkaar Hatice (en samen koken?), heel veel dank!