Uitgekookt

Ja hoor, het is ons gelukt! Het boek “30 minuten van Jamie Oliver” hebben Martin en ik “uit(gekookt)”! In het boek staan 50 (diner)gerechten en we hebben alles in ieder geval 1 keer gemaakt!

Challenge
Zo’n anderhalf jaar geleden begonnen we er een challenge (hip woord) van te maken. Wat zou het leuk zijn als we alle gerechten uit het boek hebben gekookt? Ja dat vonden we een leuke, smaakvolle uitdaging! Ik denk dat we in 2011 zijn begonnen uit het boek te koken, althans dat lees ik er in terug. Toen waren we nog niet bezig met deze challenge maar aan het proberen elke week een nieuw gerecht te koken. Niet perse alles uit Jamie’s boek maar dat was toen de uitdaging. En ik weet niet hoe het bij jullie gaat met uitdagingen….maar ook al zijn we van goede wil, zeker als het om koken gaat, elke week een nieuw gerecht leek voor ons toch best wel hoog gegrepen (NiKooK gerechten niet meegerekend J) Toch hebben we met enige regelmaat een nieuw gerecht op tafel gezet en omdat Jamie zegt dat het in 30 minuten kan, veel komen uit zijn boek.

[metaslider id=55]

Sterretjes
Voorin het boek staan alle gerechten en elke keer als we een gerecht van Jamie hadden gemaakt gingen we serieus te werk. We schreven onze bevindingen bij het gerecht. Welke datum werd er gekookt, wie heeft er gekookt, wat vonden we van de gerechten, voor herhaling vatbaar, waar kan het iets minder pittig of meer, welke ingrediënten kunnen vervangen worden of weglaten en was het lekker, heel lekker of verrukkelijk? En foto’s, veel foto’s, kijken of we Jamie konden evenaren en de gerechten leken op de gerechten die in het boek stonden. Voorin het boek kwam een sterrretje te staan voor het gerecht dat een van ons gemaakt had en zo ontstond het idee om het hele boek uit te koken!

Flinke hap
Deze zomervakantie moest en zou het boek worden “uitgekookt” en was de volgende challenge ook al weer geboren (daarover later meer). We hadden een soort van haast…. Er moesten nog 12 gerechten worden gemaakt…. Het kwam er op neer dat we een week lang bijna elke dag Jamie aten en de laatste 2 dagen zelfs als lunch en diner! Over uitdaging gesproken, ha!

30 minuten
Maar het was de moeite waard! Het meeste was erg lekker, de ingrediënten die Jamie gebruikt komen elke keer weer terug en dus bouw je een goede “stash” met keukenkruiden op. En ja, we hebben hier en daar wel eens gesmokkeld en een klein bijgerecht niet gemaakt (alweer aardappeltjes uit de oven?) en oké, we hebben de toetjes bijna nooit gemaakt omdat we dat te veel gedoe vonden en nee 30 minuten lukte echt niet (alleen met een paar gerechten die we al (veel) vaker hebben gemaakt)!

Top 5
1) Kipspiesjes met pittige noedelsalade, blz.110
2) Tomatensoep met grove croutons, blz. 76
3) Thaise rode curry met garnalen, blz.130
4) Spaghetti alla Puttanesca, blz. 54
5) Zeebaars met krokante Pancetta, blz. 180

Dusss, heb je het boek en vraag je je af welk gerecht je zal maken en of het lekker is? Stuur me een berichtje en misschien kan ik je nog wat tips en tricks geven!

Nu even een pizza in de oven schuiven,
Nicole

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *